2011. október 11., kedd

Alapanyagok

Kakaóvaj

Nagyon jó nedvesítő, évszázadok óta használják a bőr puhaságának megőrzésére. Egyike a legstabilabb, magasan koncentrált zsíroknak, amely testhőmérsékleten olvad és azonnal felszívódik a bőrben. Magas E vitamin tartalommal rendelkezik . Gyakran ajánlják ekcéma és dermatitis kezelésére. Védőréteget képez a környezet és a bőr között és segíti a nedvesség megtartását. Gazdag telítetlen zsírsavakban, fehérjékben, vitaminokban, foszforban, káliumban, mangánban. Védelmet nyújt a környezeti ártalmakkal szemben, lassítja a bőr öregedését (antioxidánsok hatás) Regenerálja a sérült bőrt, hidratálja, puhítja, a többi hatóanyag mélyebbre tud beszívódni jelenlétében. Napozáshoz gyakran használják, mivel gyönyörű aranybarna színt kölcsönöz használatával.


Ricinusolaj

Megszünteti a bőr szárazságát, szabályozza a faggyúmirigy működést . A kozmetikai iparban a ricinusolaj oldószer, lágyító szer, bőrkondicionáló, bőrsimító és hidratáló anyag. A ricinusolaj hatóanyagai révén jótékonyan ápolja a zsír-és vízhiányos, laza, sápadt bőrt, emellett hordozóként biztosítja más, zsírokban oldódó hatóanyagok és vitaminok felszívódását



Méhviasz 
 
A természetben található gyógyhatású szerek közül a méhviaszban található a legtöbb tartósító vegyület, melyek hatása az idő múlásával sem csökken. Bőrnyugtató, gyulladáscsökkentő, baktériumölő hatású.

Az egyik legősibb csodaszer, kivülről-belülről jótékony. Az érzékeny és száraz bőrt táplálja, egyensúlyba hozza a bőr anyagcsere folyamatait, és kiemelkedő bőr kompatibilitásával vitalizálja a bőrt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése