2011. október 12., szerda


1. Kecsketejes, körömvirágos szappan
    kecsketejes, kamillás szappan

Alig vártam az első napot, amikor otthon is nekiállhattam a készítésnek.  Megvásároltam a különböző olajokat, vajakat, illóolajokat, formákat. Beszereztem a lúgot és a kecsketejet is. A fő alapanyagok: pálmavaj, kókuszvaj, napraforgóolaj, olívaolaj, kecsketej.



kecsketejes körömvirágos szappan
kecsketejes kamillás szappan

Elsőnek körömvirágos és kamillás szappan készült.Körömvirág szirmot és kamilla virágot szórtam a masszába. A végén sheavajat adtam hozzá, hogy még jobb legyen a szappan minősége. Ezek a szappanok illatmentesek és nagyon kellemesen krémesek.
 
A kecsketej minden bőrtípusra ajánlott, de gyulladáscsökkentő tulajdonsága miatt különösen alkalmas a száraz és érzékeny, ekcémás bőr ápolására.

Sheavaj "titka", hogy összetétele sokban hasonlít az emberi bőrt védő természetes emulzió összetételére, vitamintartalma pedig szinte tökéletes bőrápolóvá teszi, gyorsan felszívódik, hosszan tartó hidratáló hatású. Az ekcémás bőr tüneteit gyorsan csökkenti, megakadályozza a betegség kiújulását. Gyorsan és tartósan enyhíti a psoriasis (pikkelysömör) tüneteit, az allergiás reakciókat, bőrproblémákat. A száraz bőr, az ekcéma és az atópiás dermatitisz természetes gyógyszere.

A körömvirág  nyugtató, hámképződést serkentő, hatóanyagai révén minden bőrtípusra hatékony megoldást kínál különböző kozmetikai problémák esetén. Sejtvédő vegyületeinek köszönhetően mind külsőleg, mind belsőleg használható nehezen gyógyuló sebek, fekélyek, gyulladások kezelésére.
 
A kamillakivonatok bizonyítottan gyulladáscsökkentő, sebgyógyulást elősegítő és görcsoldó hatásúak. Külsőleg kenőcsök, borogatások, fürdők és inhaláció formájában a bőr és a nyálkahártyák gyulladásainak csillapítására használják. A kamilla flavonoidjai képesek a bőrbe mélyen beszívódni, erős szabadgyök elleni hatású hatóanyagokat tartalmaz. A kamilla segíti a bőrmegújulást és bőrregenerációt, aktivizálja a fibroblaszt sejteket a kollagén, elasztin és hyaluronsav képzésre. A kamilla hatóanyagai gátolják a hyaluronsav-bontó enzim működését, lassítva a bőrt alkotó anyagok bomlására.

Összetétel:  olívaolaj, napraforgóolaj, pálmavaj, kókuszvaj, kecsketej,  sheavaj, kamilla virág, körömvirág,

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése